…alebo skôr, aký máš problém! Trávenie hovorí veľa o našom zdraví aj životnom štýle. Jedlo nie je len niečo, čo nám má zabaviť žalúdok, aby neškvŕkal. Jedlo je dôležité vnímať ako výživu – to z čoho sme živí a čo nás denne vyživuje a drží pri živote. Zamyslite sa nad tým vždy v potravinách, v reštike, keď dávate čokoľvek do úst. A jasné, občas nás jedlo musí aj baviť a tešiť, ale primárne jedenie fakt nebolo vymyslené na zábavu. No a potom sa zamyslite ako vám trávi. Nie je to veľmi sexy téma, ale to väčšina tých podstatných nie je. Tu je niekoľko jednoduchých elementárnych a úplne logických pravidiel:

  1. Po jedle vám má byť lepšie ako pred ním! Keď to tak nie je, prehodnoťte čo jete, ako jete, s čím to jete a poprípade aj s kým jete…

 

  1. Všetko, čo má nejaký názov (zápcha, nafukovanie…) je nerovnováha v organizme a z dlhodobého hľadiska vám môže spôsobiť prúser.

 

  1. Keď vám čokoľvek netrávi a je vám z toho zle – nejedzte to! Nebojujte s tým, nebojujte proti telu, nevyhráte, jednoduché. Ľudia sú rôzni, aj pekní aj škaredí, niekomu paprika a lepok trávi, niekomu nie. Rešpektujte to, vylúčte to na nejakú dobu z jedálnička (pol roka, rok, dva), potom skúste jemne zakomponovať opäť, uvidíte či sa to zlepší a koľko toho znesiete.

 

  1. Keď neviete, z čoho vám je zle, pátrajte, pozorujte sa, všetky odpovede máte v sebe a viete na ne prísť. Netreba vám dráhe potravinové testy (nie sú veľmi presne). Skúste na 2 týždne vysadiť úplne lepok. Keď vám bez neho bude lepšie, tak ho pár mesiacov, rokov nejedzte. Rovnako otestujte mliečne výrobky… Nikto netvrdí, že to ľudia nemajú jesť, ale možno ste toho za tých 30, 40 rokov pojedli toľko a v tak chabej kvalite, že vaše konkrétne telo to už nebaví…

Detailne to môžeme riešiť individuálne na balanceo konzultácii, termín si booknite na balanceo@balanceo.sk