Dietetika v tradičnej čínskej medicíne je jednou zo základných terapií a spôsobov liečby. Prečo? Lebo jedlo je to, čo dávate do tela denne niekoľko krát. Na každú diagnózu existujú odporúčané potraviny, ktoré posilňujú niektorý orgán, dráhu, zahrievajú alebo schladzujú. Vyplýva to z ich prirodzenej podstaty, toho kde rastú, ako vyzerajú, akú majú chuť… Hovorí sa, že stačí zaradiť pár týchto potravín do každodenného jedálnička a dostaví sa aj ich terapeutický účinok. A samozrejme, je fajn tých pár nevhodných a protichodných, na nejaký čas, zo stravy vylúčiť. Postup? Potrebujete vedieť presnú diagnózu, ale hlavne príčinu, podstatu problému, kde vznikol a prečo (a nie je kašeľ ako kašeľ). Tak preto som si dnes dala redkvičku namiesto jogurtu. Detailnejšie v ďalšom poste.